Menu

Przykładowe menu. 

 

Same smakołyki dla naszych podopiecznych.

 

 

DZIEŃ

 

ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

PODWIECZOREK

 

 

PONIEDZIAŁEK

 

 

 

Chleb żytnio-pszenny
z masłem, parówka z szynki + herbata

Zupa: Rosół z makaronem i pietruszką, gotowany na porcji rosołowej.

II Danie: Naleśniki ze szpinakiem i kurczakiem + kompot

 

Banan

 

WTOREK

 

 

 

Chleb baton z masłem, szynką i ogórkiem zielonym + herbata

Zupa: Krupnik, gotowana na udkach z kurczaka.

II Danie: Kluski z mięsem i kapustą + kompot

 

 

Kisiel i biszkopty

 

ŚRODA

 

 

Bułka graham z masłem, serem żółtym i pomidorem + herbata

Zupa: Grochówka z groszkiem ptysiowym, gotowana na porcji rosołowej.

II Danie: Ziemniaki, kurczak w cieście naleśnikowym i surówka z sałaty lodowej, pomidorów i ogórka zielonego + kompot

 

 

Jabłko i chrupki kukurydziane

 

CZWARTEK

 

Chleb żytnio-pszenny
z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem + herbata
Zupa: Wielowarzywna.

II Danie: Makaron z potrawką z indyka i warzywami + kompot

 

Jabłko

 

PIĄTEK

 

 

Chleb żytnio- pszenny
z serem wiejskim, pomidorem, ogórkiem
i rzodkiewką + herbata

Zupa: Żurek na białej kiełbasie z ziemniakami.

II Danie: Ryż z jabłkiem i cynamonem + kompot

 

 

Banan

 

Jadłospis dla dzieci z nietolerancją mleka krowiego

Jadłospis:

 

DZIEŃ

 

ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

PODWIECZOREK

 

 

PONIEDZIAŁEK

 

 

 

Chleb żytnio-pszenny
z masłem roślinnym, parówka z szynki + herbata

Zupa: Rosół z makaronem i pietruszką, gotowany na porcji rosołowej.

II Danie: Naleśniki ze szpinakiem
i kurczakiem + kompot

 

Banan

 

WTOREK

 

 

 

Chleb baton z masłem roślinnym, szynką
i ogórkiem zielonym + herbata

Zupa: Krupnik z kaszą wiejską, gotowana na udkach z kurczaka.

II Danie: Kluski z mięsem i kapustą + kompot

 

 

Kisiel

 

ŚRODA

 

 

Bułka graham z masłem roślinnym, szynką drobiową
i pomidorem + herbata

Zupa: Grochówka z grzankami, gotowana na porcji rosołowej.

II Danie: Ziemniaki, kurczak w cieście naleśnikowym na bazie żółtek jaj
i surówka z sałaty lodowej, pomidorów i ogórka zielonego + kompot

 

 

Jabłko i chrupki kukurydziane

 

CZWARTEK

 

Chleb żytnio-pszenny
z masłem, pastą jajeczną na bazie żółtek jaj ze szczypiorkiem + herbata
Zupa: Wielowarzywna.

II Danie: Makaron z potrawką z indyka i warzywami + kompot

 

Jabłko

 

PIĄTEK

 

Chleb żytnio- pszenny z masłem roślinnym, pomidorem, ogórkiem i rzodkiewką + herbata Zupa: Żurek na białej kiełbasie z ziemniakami.

II Danie: Ryż z jabłkiem i cynamonem + kompot

 

 

Banan

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *