Przykładowe menu.
Same smakołyki dla naszych podopiecznych.
DZIEŃ |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK
|
Chleb żytnio-pszenny |
Zupa: Rosół z makaronem i pietruszką, gotowany na porcji rosołowej.
II Danie: Naleśniki ze szpinakiem i kurczakiem + kompot |
Banan |
WTOREK
|
Chleb baton z masłem, szynką i ogórkiem zielonym + herbata |
Zupa: Krupnik, gotowana na udkach z kurczaka.
II Danie: Kluski z mięsem i kapustą + kompot |
Kisiel i biszkopty |
ŚRODA
|
Bułka graham z masłem, serem żółtym i pomidorem + herbata |
Zupa: Grochówka z groszkiem ptysiowym, gotowana na porcji rosołowej.
II Danie: Ziemniaki, kurczak w cieście naleśnikowym i surówka z sałaty lodowej, pomidorów i ogórka zielonego + kompot |
Jabłko i chrupki kukurydziane |
CZWARTEK
|
Chleb żytnio-pszenny z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem + herbata |
Zupa: Wielowarzywna.
II Danie: Makaron z potrawką z indyka i warzywami + kompot |
Jabłko |
PIĄTEK
|
Chleb żytnio- pszenny |
Zupa: Żurek na białej kiełbasie z ziemniakami.
II Danie: Ryż z jabłkiem i cynamonem + kompot |
Banan |
Jadłospis dla dzieci z nietolerancją mleka krowiego
Jadłospis:
DZIEŃ |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK
|
Chleb żytnio-pszenny |
Zupa: Rosół z makaronem i pietruszką, gotowany na porcji rosołowej.
II Danie: Naleśniki ze szpinakiem |
Banan |
WTOREK
|
Chleb baton z masłem roślinnym, szynką |
Zupa: Krupnik z kaszą wiejską, gotowana na udkach z kurczaka.
II Danie: Kluski z mięsem i kapustą + kompot |
Kisiel |
ŚRODA
|
Bułka graham z masłem roślinnym, szynką drobiową |
Zupa: Grochówka z grzankami, gotowana na porcji rosołowej.
II Danie: Ziemniaki, kurczak w cieście naleśnikowym na bazie żółtek jaj |
Jabłko i chrupki kukurydziane |
CZWARTEK
|
Chleb żytnio-pszenny z masłem, pastą jajeczną na bazie żółtek jaj ze szczypiorkiem + herbata |
Zupa: Wielowarzywna.
II Danie: Makaron z potrawką z indyka i warzywami + kompot |
Jabłko |
PIĄTEK
|
Chleb żytnio- pszenny z masłem roślinnym, pomidorem, ogórkiem i rzodkiewką + herbata | Zupa: Żurek na białej kiełbasie z ziemniakami.
II Danie: Ryż z jabłkiem i cynamonem + kompot |
Banan |
Dodaj komentarz